Од Фалкенштајнера на Старој планини остала само табла

Шта је узрок и даље није сасвим јасно, јер у управи хотелског ланца нису расположени да говоре за медије. На самој Старој планини делује као да је све по старом, једино се у општини Књажевац брину шта ће бити са најављеним улагањима и гостима од којих многи у том крају живе.

Извештај са Старе планине: могло би да буде више снега, али је све остало уобичајено. У Горској служби спашавања каажу стање редовно. Исто је и у школи скијања. Да се нешто променило, не примећују ни туристи који су и раније били у хотелу.

Но, да ли је све тако као што изгледа? Да би ипак могло да се промени забринути су у Књажевцу, али кажу не само они већ и у Пироту и читавој источној Србији.

„Хотел на Старој планини је био замајац туристичке понуде читавог овог краја. Информација да је такав један бренд као што је Фалкенштајнер напустио Стару планину је лоша како за госте тако и за, што је нама много значајније, потенцијалне инвеститоре“, каже Милан Ђокић, председник Општине Књажевац.

Немају одговор зашто се то догодило, а нема га ни нови управник хотела коме је овде први радни дан био 23. децембар.

„Неко други је надлежан за то да да праву информацију. Они су само располагали са својим менаџментом који сам затекао... заправо, нисам затекао. Отишли су, али се воде и даље овде код нас као радници, на платном су списку“, каже Томица Ратковић.

У Хотелу су од Фалкенштајнера остала само обележја. Све остало у власништву је државе. Шта ће бити са најављеним инвестицијама и изградњом хотела које су највљивали нема информација. Што се гостију тиче, они су остали. Попуњеност хотела је, кажу, 95 одсто.

Аутор текста: Гордана Бјелетић

Преузето са: http://rs.n1info.com