Одржана тактичко показна вежба „Стара планина 2015“

Циљ одржавања овакве вежбе био је да се покаже оспособљеност у планирању, руковођењу, командовању, процени ситуације, доношењу одлука, организацији , садејству, преношењу и извршавању наређења органа Републике Србије, у туристичком центру Стара планина.

У вежби су учествовали Жандармерија МУП-а Србије, Сектор за ванредне ситуације МУП-а Србије и Хеликоптерска јединица МУП-а Србије, Горска служба спасавања, Клинички центар Ниш, ЈП „Скијалишта Србије“ и Хотел Стара планина – Фалкенштајнер.

Директор Јавног предузећа „Стара планина“, које је било организатор овог догађаја, Владимир Симовић, овом приликом је изјавио да су припадници ових јединица уложили велике напоре у реализацију овакве вежбе, која је по први пут одржана на Старој планини.

По завршетку вежбе, одржана је панел дискусија, на којој се разговарало о изградњи везног пута Јабучко равниште  са аутопутем Ниш – Димитровград и повезивању са аутопутем Е-80. Специјалини саветник Зоране Михајловић, потпредседника Владе и министра за грађевинарство, саобраћај и инфраструктру, Раде Обрадовић, изјавио је да би ову идеју требало подржати, као државни пројекат.

У наредном периоду биће одржани састанци са представницима министарстава и локалних самоуправа општина Књажевац, Зајечар, Пирот и Димитровград, како би се наставило са реализациом овог важног пројекта.

Јавно предузеће „Стара планина“, у предстојећем периоду има у плану склапање уговора о стратешком партнерству за изградњу нових смештајних капацитета.

Наш хотел Стара планина – Фалкенштајнер, ове године, остварио је изузетне резултате, а пре свега захваљујући кампањи Владе Републике Србије „Моја Србија“.У току су припреме за предстојећу зимску сезону, па очекујемо да велики број туриста, љубитеља лепота Старе планине и зимских спортова, гостује у нашем Хотелу.

Pogledajte video materijal.