Отвара се канцеларија ЈП “Стара планина” У Пироту

 

Симовић је казао на конференцији за штампу у Пиротском управном округу да је намера да се на овај начин интензивира развој туризма на Старој планини.

Битан нам је развој туризма у Југоисточној Србији. Желимо такође да промовишемо Завојско језеро које је такође битна дестинација за општину Пирот, а приоритет нам је и изградња саобраћајница од петље Пирот-Запад до Јабучког равништа. На тај начин желимо да смањимо време вожње од Београда до Старе планине, додатно “отворимо” Стару планину и омогућује се даљи развој општине Пирот - казао је директор Симовић.

Директор Хидроелектране Пирот Љубомир Стојановић казао је да ће просторије за канцеларију ЈП “Стара планина” обезбедити управо ХЕ Пирот.

Ми у склопу инвестиционих планова за ову годину имамо планирана средства за изградњу пута од бране до ушћа Топлодолске реке и Височице. То ће отворити читав тај део Старе планине и дати шансу за развој, како области поред Завојског језера, тако и области поред Топлог Дола и навише до Јабучког равништа - казао је директор Стојановић.

Народни посланик Радмило Костић казао је да ће ово омогућити да Пирот има користи од Старе планине.

Са послаником из Димитровграда смо већ издејствовали неких три милиона евра за путни правац Пирот-Димитровград преко Старе планине. Надам се да ћемо у наредном периоду преко будуће Канцеларије да све иницијативе из будуће локалне самоуправе буду окренуте ка томе да се и развој туризма и сточарства на Старој планини покрене на прави начин - казао је Костић.