Отворена сезона на Старој планини

 

Стара Планина Фалкенстеинер хотел је спремно дочекао госте, и по свему судећи на овој планинској лепотици предстоји још једна успешна сезона.

 

Снега има, али не онолико колико нас је ова планина навикла, па се праве падавине тек очекују. Забелели су се највиши планински врхови, док се у нижим пределима и на стазама зимски амбијент дочарава уз помоћ вештачког снега. Ипак, на званичном отварању сезоне, гостима се планина и у оваквом издању допала.

 

Поводом отварање сезоне директор ЈП „Стара планина" Владимир Симовић је изјавио:

 

„ЈП Стара планина спремно дочекује нову сезону, хотел је почео са радом, а званично отварање организовали смо у сарадњи са хотелом Фалкенштајнер и његовим оператерима. Надамо се да ће ускоро пасти снег, чиме би се створили сви услови за потпуно уживање на планини”.

 

Отварање сезоне пратила су многа догађања – модна ревија, промотивна вожња Опелових аутомобила планинским пределима као и промоција новог модела Опел АДАМ, многобројни новинари и познате личности и пуни капацитети. Хотел Фалкенштајнер Стара планина је већ на почетку сезоне практично распродат.

Стара планина је ове сезоне нашла  своје место и у промотивној кампањи Туристичке организације Србије. Туристички радници књажевачке општине спремни су за зимску сезону, а смештајни капацитети у сеоском туризму су већи у односу на претходну годину.

Са 107 снежних дана и одличном посетом, претходна зимска туристичка сезона на Старој планини била је изванредна. Уочи ове, гостима је на располагању укупно око 1.500 лежајева у хотелима, планинарском дому и пансионима. Потпуно је спреман и ски центар са свом пратећом инфраструктуром, па се очекује да ова сезона, по успешности, надмаши прошлогодишњу.