Почела ски сезона, добродошли на Стару планину!

Током викенда на Старој планини одржава се „Ски опенинг“, манифестација којом званично почиње нова зимска туристичка сезона. Поред бројних занимљивих пратећих програма, за представнике медија организован је и обилазак реновираног Планинарског дома. Прва два дана овогодишњег опенинга скијање је било бесплатно, а у суботу и недељу ски пас је јефтинији 30%.

Велики број заљубљеника у природу, зимске спортове и лепоте Старе планине окупио се у петак на Јабучком равништу где је званично отворена нова скијашка сезона.

“Ски центар Стара планина потпуно спреман улази у нову зимску сезону, све неопходне припреме обављене су на време и очекујемо да по оствареним резултатима надмашимо претходну сезону”, рекао је Дејан Ћика, директор ЈП Скијалишта Србије.

“Изузетно ме радује чињеница да смо у потпуности уредили сва три путна правца који воде на Стару планину и то је свакако један од разлога што је већ сада извесно да ће сви смештајни капацитети током ове сезоне бити попуњени”, изјавио је Горан Kараџић, директор СП ресорта.

“Желим да вас обавестим да су завршене активности на пројектима инфраструктуре на Јабучком равништу што је неопходна полазна основа за све будуће инвестиције”, казала је Биљана Ђокић, в.д. директора Јавног предузећа Стара планина.

У хотелу Стара планина, поводом „Ски опенинга“, своје штандове поставили су Туристичка организација општине Kњажевац, Удружење за неговање традиције „Извор“, гости из Пирота и Сврљига, а посетиоци су били у прилици да дегустирају и Џервинова вина.

Организатори манифестације приредили су богат пратећи програм – посетиоци су се надметали у пригодним играма и вештинама на снегу, док су представници медија уживали у офф роуд вожњи џиповима, а надметали су се и у билијару.

На конференцији за новинаре о очекивањима у овој туристичкој сезони, као и бројним плановима за унапређење туристичке понуде Старе планине и овог дела Србије говорили су бројни државни и локални званичници.

За новинаре је организован  обилазак реновираног Планинарског дома, где је представнике медија поздравио Милан Ђокић, председник општине Kњажевац. “Изглед овог дома, у шта и сами вечерас можете да се уверите, као и квалитет услуге, који ће, убеђен сам, бити на адекватном нивоу, дају нам за право да констатујемо како је пун погодак била одлука општине Kњажевац да са државним предузећем СП ризорт склопи споразум о управљању овим објектом. Са друге стране, један овакав објекат даће Старој планини додатну драж, један нови садржај и додатну атрактивност и тако само употпунити већ ионако врло атрактивну туристичку понуду. На крају, морам да приметим да се на овом месту осећа и својеврсни “мирис емоција”, пошто су током претходних деценија генерације и генерације Kњажевчана прве кораке на снегу и скијама начинили излазећи управо из овог дома”, истакао је Милан Ђокић.

Током „Ски опенинга“ посетиоци Старе планине имају посебне повољности. Прва два дана, у четвртак и петак, скијање је било бесплатно, док у суботу и недељу скијаши и бордери могу да купе ски пас уз попуст од 30%.