Потписани уговори о пословно-техничкој сарадњи са Аеродромом „Константин Велики“ и ТОН

На овај начин је предвиђено заједничко деловање у привлачењу страних туриста користећи капацитет нишке ваздушне луке.

 

Директор ЈП "Стара планина" Владимир Симовић рекао је да ово преставља корак ка привлачењу страних туриста и заједничком наступању на Сајмовима туризма широм Европе, као и развоју овог региона. Према његовим речима циљ је привлачење руских туриста на Стару планину, а најавио је и реконструкцију пута до Старе планине који би требао да скрати вожњу од аеродрома за 50 минута.

Сарадња са локалним и регионалним организацијама је нама од приоритетног значаја, у ту сврху смо покренули неке разговоре са Туристичком организацијом из Ниша и са Аеродромом Ниш, како би развијали Стару планину као дестинацију регионалног карактера. Стара планина је препозната од стране домаћих туриста, али оно што нам је циљ у наредном периоду да буде препозната и од страних туриста, превасходно туриста из Русије. - рекао је Симовић

Од почетка развоја аеродрома напоменули смо да је Аеродром Ниш мотор развоја овог дела Србије не само када се ради о привреди већ и када је реч о туризму што је и препознао директор ЈП "Стара планина", рекао је директор Аеродрома Ниш Владица Ђурђановић који је напомено да ће овај вид пословно-техничке сарадње допринети да повећавању броја путника.

Туристичка организација сарађује са аеродромом Ниш, и потпуно је нормално да и Стара планина сарађује са нама истакао је Парлић који је напоменуо заједничко презентовање Ниша, Аеродрома и Старе планине на иностраним тржиштима. Директор ТОН-а најавио је и сарадњу са бањским центрима кроз заједнички наступ на тржиштима Европе као што је Москва, али и представљање понуда на београдском Сајму туризма.


Izvor: Fly from Niš