Скијање

Ски центар Стара планина

Ски центар Стара планина из године у годину добија нове садржаје и постаје све примамљивија дестинација за љубитеље зимских спортова.

Скијалиште “Бабин зуб” поседује жичару четворосед “Коњарник” са покретном траком за укрцавање скијаша, капацитета 1.400 скијаша на сат и ски лифт - сидро “Сунчана долина” капацитета 1.200 скијаша на сат, као и дечији ски вртић, код хотела „Стара планина“.

На локацији “Јабучко равниште” налази се прва гондола у Србији. Гондола, са кабинама за осам особа, превози скијаше од хотела у даљи систем жичара и стаза. У оквиру овог дела скијалишта изграђена је и жичара четворосед „Рудине“, и ски лифт тако да је повезан са делом скијалишта на “Бабином зубу”. Више од 13 километара одлично уређених стаза, различитих тежина, припремљене су за скијаше свих категорија. За љубитеље екстремнијих спортова, обезбеђена је стаза за слободну вожњу.

Поред тога, у ски центру Стара планина је изграђен систем за вештачко оснежавање, како би, и у случају недостатка природног снега, посетиоци центра могли да уживају у зимским спортовима.

Стара планина ће веома брзо постати један од највећих и најзначајнијих скијашких центара у Србији, посебно намењен љубитељима скијашких спортова и квалитетног скијања у окружењу неизмерне лепоте и нетакнуте природе.

Скијање