Званично отворен сноуборд Европа куп

 

Ово велико такмичење отворили су Владета Радивојевић, председник Ски савеза Србије и Милан Ђокић, председник општине Књажевац. На стази Коњарник код гондоле у петак и суботу надмеће се око 70 такмичара из 12 европских земаља, као и представници Сједињених Држава и Јапана. Према речима организатора, на највећем такмичењу овакве врсте до сада одржаном у нашој земљи, и уопште источно од Аустрије, очекује се учешће око 70 такмичара у мушкој и женској конкуренцији из 12 европских земаља, као и из Сједињених држава и Јапана. Сноуборд Европа куп посвећујемо недавно преминулом Душку Кораћу, доајену спортског новинарства и великом заљубљенику у зимске спортове, истакао је, поред осталог, Владета Радивојевић, председник Скијашког савеза Србије, уз напомену да очекује да све протекне у најбољем реду.

“Познато је да смо ми веома гостољубив народ и учинили смо све да ово буде једно изузетно такмичење. Уложили смо много труда, велику помоћ пружили су нам партнери у организацији, општина Књажевац, Скијалишта Србије, ЈП Стара планина и многи други. Данас смо радили на припремању стаза и све је спремно да у петак у 9 стартују трке”, изјавио је Владета Радивојевић

После сноуборда, на Старој планини надмећу се параолимпијци. “Кад у суботу завршимо сноуборд надметања, наступају параолимпијци, који ће се на Старој планини такмичити све до наредног петка. Конкуренција ће бити изузетно јака, пошто ће поред осталих, наступати и двојица светских шампиона, један из Русије, други из Аустрије. Посебно истичем чињеницу да ће овом приликом бити одржано такмичење у спусту, што је први такав случај у Европи”, додаје Радивојевић.

Организовање овако великог међународног такмичења одлична је прилика за промоцију општине Књажевац и спортско-туристичких потенцијала Старе планине. “Наш циљ као локалне самоуправе је да промовишемо све потенцијале Старе планине у циљу њеног даљег развоја. Управо оваква такмичења, на којима наступају спортисти практично из целог света, доприносе афирмацији свих капацитета и потенцијала наше планине. Такође, оваква такмичења привлаче велику медијску пажњу и вуку за собом велики број људи, а они су ти који на прави начин све ово промовишу реалном бизнис сектору, па очекујемо да позитивни ефекти овог и свих будућих такмичења буду нове инвестиције и на Јабучком равнишу и у целини на Старој планини”, рекао је Милан Ђокић, председник општине Књажевац.

По заврштеку свечаног отварања, у холу хотела Стара планина пригодан програм извели су млади чланови књажевачког Кулутурно уметничког друштва Коло. На стази Коњарник код гондоле данас се, од 10 до 16 часова, возе трке у паралел велеслалому, док је за суботу у истом термину планирано такмичење у паралел слалому.

Опширније на:http://knjazevacinfo.rs/sport/10799-zvanicno-otvoren-snoubord-evropa-kup.html

Извор: Књажевацинфо