Od Falkenštajnera na Staroj planini ostala samo tabla

Šta je uzrok i dalje nije sasvim jasno, jer u upravi hotelskog lanca nisu raspoloženi da govore za medije. Na samoj Staroj planini deluje kao da je sve po starom, jedino se u opštini Knjaževac brinu šta će biti sa najavljenim ulaganjima i gostima od kojih mnogi u tom kraju žive.

Izveštaj sa Stare planine: moglo bi da bude više snega, ali je sve ostalo uobičajeno. U Gorskoj službi spašavanja kaažu stanje redovno. Isto je i u školi skijanja. Da se nešto promenilo, ne primećuju ni turisti koji su i ranije bili u hotelu.

No, da li je sve tako kao što izgleda? Da bi ipak moglo da se promeni zabrinuti su u Knjaževcu, ali kažu ne samo oni već i u Pirotu i čitavoj istočnoj Srbiji.

„Hotel na Staroj planini je bio zamajac turističke ponude čitavog ovog kraja. Informacija da je takav jedan brend kao što je Falkenštajner napustio Staru planinu je loša kako za goste tako i za, što je nama mnogo značajnije, potencijalne investitore“, kaže Milan Đokić, predsednik Opštine Knjaževac.

Nemaju odgovor zašto se to dogodilo, a nema ga ni novi upravnik hotela kome je ovde prvi radni dan bio 23. decembar.

„Neko drugi je nadležan za to da da pravu informaciju. Oni su samo raspolagali sa svojim menadžmentom koji sam zatekao... zapravo, nisam zatekao. Otišli su, ali se vode i dalje ovde kod nas kao radnici, na platnom su spisku“, kaže Tomica Ratković.

U Hotelu su od Falkenštajnera ostala samo obeležja. Sve ostalo u vlasništvu je države. Šta će biti sa najavljenim investicijama i izgradnjom hotela koje su najvljivali nema informacija. Što se gostiju tiče, oni su ostali. Popunjenost hotela je, kažu, 95 odsto.

Autor teksta: Gordana Bjeletić

Preuzeto sa: http://rs.n1info.com