Zvanično otvoren snoubord Evropa kup

 

Ovo veliko takmičenje otvorili su Vladeta Radivojević, predsednik Ski saveza Srbije i Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac. Na stazi Konjarnik kod gondole u petak i subotu nadmeće se oko 70 takmičara iz 12 evropskih zemalja, kao i predstavnici Sjedinjenih Država i Japana. Prema rečima organizatora, na najvećem takmičenju ovakve vrste do sada održanom u našoj zemlji, i uopšte istočno od Austrije, očekuje se učešće oko 70 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji iz 12 evropskih zemalja, kao i iz Sjedinjenih država i Japana. Snoubord Evropa kup posvećujemo nedavno preminulom Dušku Koraću, doajenu sportskog novinarstva i velikom zaljubljeniku u zimske sportove, istakao je, pored ostalog, Vladeta Radivojević, predsednik Skijaškog saveza Srbije, uz napomenu da očekuje da sve protekne u najboljem redu.

“Poznato je da smo mi veoma gostoljubiv narod i učinili smo sve da ovo bude jedno izuzetno takmičenje. Uložili smo mnogo truda, veliku pomoć pružili su nam partneri u organizaciji, opština Knjaževac, Skijališta Srbije, JP Stara planina i mnogi drugi. Danas smo radili na pripremanju staza i sve je spremno da u petak u 9 startuju trke”, izjavio je Vladeta Radivojević

Posle snouborda, na Staroj planini nadmeću se paraolimpijci. “Kad u subotu završimo snoubord nadmetanja, nastupaju paraolimpijci, koji će se na Staroj planini takmičiti sve do narednog petka. Konkurencija će biti izuzetno jaka, pošto će pored ostalih, nastupati i dvojica svetskih šampiona, jedan iz Rusije, drugi iz Austrije. Posebno ističem činjenicu da će ovom prilikom biti održano takmičenje u spustu, što je prvi takav slučaj u Evropi”, dodaje Radivojević.

Organizovanje ovako velikog međunarodnog takmičenja odlična je prilika za promociju opštine Knjaževac i sportsko-turističkih potencijala Stare planine. “Naš cilj kao lokalne samouprave je da promovišemo sve potencijale Stare planine u cilju njenog daljeg razvoja. Upravo ovakva takmičenja, na kojima nastupaju sportisti praktično iz celog sveta, doprinose afirmaciji svih kapaciteta i potencijala naše planine. Takođe, ovakva takmičenja privlače veliku medijsku pažnju i vuku za sobom veliki broj ljudi, a oni su ti koji na pravi način sve ovo promovišu realnom biznis sektoru, pa očekujemo da pozitivni efekti ovog i svih budućih takmičenja budu nove investicije i na Jabučkom ravnišu i u celini na Staroj planini”, rekao je Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac.

Po završteku svečanog otvaranja, u holu hotela Stara planina prigodan program izveli su mladi članovi knjaževačkog Kuluturno umetničkog društva Kolo. Na stazi Konjarnik kod gondole danas se, od 10 do 16 časova, voze trke u paralel veleslalomu, dok je za subotu u istom terminu planirano takmičenje u paralel slalomu.

Opširnije na:http://knjazevacinfo.rs/sport/10799-zvanicno-otvoren-snoubord-evropa-kup.html

Izvor: Knjaževacinfo